Ny

Emperor Penguin Facts

Emperor Penguin Facts


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kejserpingvinen (Aptenodytes forsteri) er den største type pingvin. Fuglen er tilpasset til at leve hele sit liv i den kolde kyst ved den antarktiske kyst. Det generiske navn Aptenodytes betyder "dykker uden vinger" på antikgræsk. Som andre pingviner har kejseren vinger, men den kan ikke flyve. Dens stive vinger fungerer som flippers for at hjælpe fuglen med at svømme yndefuldt.

Hurtige fakta: Emperor Penguin

  • Videnskabeligt navn: Aptenodytes forsteri
  • Almindeligt navn: Emperor penguin
  • Grundlæggende dyregruppe: Fugl
  • Størrelse: 43-51 inches
  • Vægt: 50-100 pund
  • levetid: 20 år
  • Kost: Kødædende
  • Habitat: Antarktis kyst
  • Befolkning: Færre end 600.000
  • Bevaringsstatus: I nærheden af ​​truet

Beskrivelse

Voksne kejsermingviner er mellem 43 og 51 tommer høje og vejer mellem 50 og 100 pund. Vægt afhænger af køn og sæson. Generelt vejer mænd mere end hunner, men både mænd og kvinder taber sig når de ruges i æg og rejser rugehoveder. Efter avlssæsonerne vejer begge køn omkring 51 pund. Hannerne går ind i sæsonen mellem 84 og 100 pund, mens kvinder gennemsnitligt ligger omkring 65 pund.

Voksne har sort rygfjerdedragt, hvide fjer under deres vinger og på deres mave og gule ørepletter og øverste brystfjer. Den øverste del af regningen er sort, mens den nederste mandible kan være orange, lyserød eller lavendel. Voksen fjerdragt falmer til brunt, inden de smeltes hvert år om sommeren. Kyllinger har sorte hoveder, hvide masker og grå nedad.

Kejserpingviner har kroppe strømlinet til svømning, flipperlignende vinger og sorte fødder. Deres tunger er belagt med bagudvendte modhager, der hjælper med at forhindre bytte at undslippe.

Pingvinknogler er solide snarere end hule for at hjælpe fuglene med at overleve trykket fra dybt vand. Deres hæmoglobin og myoglobin hjælper dem med at overleve ved de lave iltniveauer i blodet, der er forbundet med dykning.

På land vugger kejserpingviner enten eller glider på deres mave. Sian Seabrook, Getty Images

Habitat og distribution

Kejsermingviner lever langs kysten af ​​Antarktis mellem 66 ° og 77 ° sydlige breddegrader. Kolonier lever på land, hylde og havis. Opdræt foregår på pakis så langt som 11 miles offshore.

Kost

Pingviner er rovdyr, der byder fisk, krebsdyr og blæksprutter. Det er sociale fugle, der ofte jager sammen. De kan dykke til 1.500 fod, bruge op til 20 minutter under vand og foder mere end 300 miles fra deres koloni.

Kyllinger jages af sydlige gigantiske petreller og sydpolære skuoer. Voksne bliver kun byttet af leopardsæler og orkaer.

Opførsel

Pingviner lever i kolonier fra 10 til hundreder af fugle. Når temperaturen falder, klynger pingviner sig i en grov cirkel omkring unge, og blander sig langsomt rundt, så hver voksen får en chance for at beskytte sig mod vind og kulde.

Kejserpingviner bruger vokale opkald til at identificere hinanden og kommunikere. Voksne kan ringe til to frekvenser samtidigt. Kyllinger modulerer hyppigheden af ​​deres fløjte for at ringe til forældre og indikere sult.

Reproduktion og afkom

Selvom de er seksuelt modne ved tre års alder, begynder de fleste kejsere ikke at yngle, før de er fire til seks år gamle. I marts og april begynder voksne at blive fængslet og gå 35 til 75 miles inde i landet til hekkeområder. Fuglene tager en makker hvert år. I maj eller juni lægger kvinden et enkelt grønhvidt æg, som vejer ca. et pund. Hun overfører ægget til han og forlader ham i to måneder for at vende tilbage til havet for at jage. Han han inkuberer ægget og balancerer det på fødderne for at holde det væk fra isen. Han faste omkring 115 dage, indtil ægget klekker ud og hans makker vender tilbage. I den første uge fodrer hanen rugemælk fra en speciel kirtel i spiserøret. Når kvinden vender tilbage, fodrer hun kyllingens genopfyldte mad, mens hanen forlader at jage. Forældrene skifter jagt og fodring af kyllingen. Kyllingerne smeltes ind i voksen fjerdragt i november. I december og januar vender alle fuglene tilbage til havet for at fodre.

Mindre end 20% af kyllingerne overlever det første år, da en forælder skal opgive en kylling, hvis dens makker ikke vender tilbage, før værnens energireserver udtømmes. Den voksnes overlevelsesrate fra år til år er ca. 95%. Den gennemsnitlige levetid for en kejserpingvin er omkring 20 år, men nogle få fugle lever måske så længe som 50 år.

Hannerne holder kyllingerne varme ved at hvile dem på fødderne og snugle dem i et område med fjer, der kaldes "stampleje". Sylvain Cordier, Getty Images

Bevaringsstatus

IUCN opdaterede bevaringsklassifikationsstatus for kejserpingvinen fra "mindst bekymring" til "nær truet" i 2012. En undersøgelse i 2009 anslåede antallet af kejserpingviner til at være omkring 595.000 individer. Befolkningstendensen er ukendt, men formodes at være faldende med en risiko for udryddelse inden år 2100.

Kejserpingviner er meget følsomme over for klimaændringer. Voksne dør, når temperaturer stiger høje nok til at reducere havis, mens lave temperaturer og og for meget havis øger kyllingedødsfaldene. Smeltning af is fra global opvarmning påvirker ikke kun pingvinhabitatet, men også artens fødevareforsyning. Krill-numrene falder især, når havis smelter.

Emperor Penguins and Humans

Kejserpingviner står også over for trusler fra mennesker. Kommercielt fiskeri har reduceret tilgængeligheden af ​​fødevarer, og turisme forstyrrer avlskolonier.

Kejserpingviner er blevet holdt i fangenskab siden 1930'erne, men er kun med succes opdrættet siden 1980'erne. I mindst et tilfælde blev en såret kejserpingvin reddet og frigivet tilbage i naturen.

Kilder

  • BirdLife International 2018. Aptenodytes forsteri. IUCNs røde liste over truede arter 2018: e.T22697752A132600320. doi: 10,2305 / IUCN.UK.2018-2.RLTS.T22697752A132600320.en
  • Burnie, D. og D.E. Wilson (Eds.). Dyr: Den definitive visuelle guide til verdens vilde dyr. DK Voksen, 2005. ISBN 0-7894-7764-5.
  • Jenouvrier, S.; Caswell, H. Barbraud, C.; Holland, M .; Str Ve, J .; Weimerskirch, H. "Demografiske modeller og IPCC-klimaprognoser forudsiger tilbagegang for en kejserpingvinpopulation". Forløb fra National Academy of Sciences. 106 (6): 1844-1847, 2009. doi: 10.1073 / pnas.0806638106
  • Williams, Tony D. Pingvinerne. Oxford, England: Oxford University Press, 1995. ISBN 978-0-19-854667-2.
  • Wood, Gerald. Guinness Book of Animal Facts and Feats. 1983. ISBN 978-0-85112-235-9.


Video, Sitemap-Video, Sitemap-Videos